aA
Daugelį Italijoje gyvenančių moterų erzina jų vyrų pomėgis dažnai naršyti internete. Neseniai atlikto tyrimo duomenimis, italų žmonos ir čia pavydi savo vyrų.
Tyrime buvo apklaustos ištekėjusios moterys, kurių partneriai naudojasi internetu. Pasirodė, kad beveik pusė respondenčių, matydamos savo vyrus valandų valandas kiurksančius prie kompiuterio, jausdavo stiprų pavydą.

Kovoti su šiuo vyrų įpročiu žmonos buvo pasiryžusios pačiais netikėčiausiais būdais. Tam, kad atitrauktų sutuoktinį nuo kompiuterio ekrano, 25 procentai italių buvo pasiruošusios net kviesti anytą į svečius kiekvieną vakarą.

Italijos žurnale "Internet Pratico" rašoma, kad 40 procentų apklaustų žmonų labiausiai bijojo, jog jų vyrai interneto pašnekesių kambariuose gali sutikti protingesnę moterį. Kitas dalykas, dėl kurio buvo susirūpinusios dešimtadalis respondenčių, - baimė, kad jų vyrai internete galbūt kalbasi su buvusiomis draugėmis.

"Internet Pratico" duomenimis, 23 procentai įpykusių žmonų imdavosi sabotažo aktų prieš kompiuterį - šalindavo programas, kirpo modemo laidus ir panašiai.

"Lietuvos rytas"