aA
Keista, tačiau vietoje kovos su ekonominėmis problemomis, eurasia.org.ru svetainės leidėjas Michaelis Tunickas kovoja su Rusijos saugumo policija.
Anot M.Tunicko, vyriausybės agentai grasino vienam iš jo redaktorių, privertė interneto paslaugų teikėją blokuoti priėjimą prie tinklapio ir net sukūrė suklastotą naujienų tinklapį. Turinio redaktoriui Igoriui Poberegskiiui viduryje dienos žmonių pilnoje Maskvos gatvėje buvo grasinta “aštriu metalo gabalu, panašiu į ledo kirtiklį”.

M.Tunickas dalyvavo Niujorke vykusioje “International Network 2000” konferencijoje, kurią organizavo “Rising Tide Studios” ir “Silicon Alley Reporter” kompanijos.

Šiuo metu jo naujienų svetainė, skirta dažnai nutylimoms Azijos naujienoms, pritraukia 2000 lankytojų per dieną ir turi aktyvų, nemoderuojamų diskusijų forumą. Tai nekomercinis projektas, o darbuotojai užsidirba rengdami apmokamus tyrimus korporacijoms ir ambasadoms.

M.Tunickas save apibūdina kaip “žurnalistą-aktyvistą”, o kai kurie jo žurnalistų turi artimų ryšių su Kazachstano opozicine partija.

Kaip pranešė praėjusią savaitę “Moscow Times”, Rusijos vyriausybė išplatino paliepimą naujienų svetainėms užsiregistruoti, priešingu atveju jos bus baudžiamos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.