aA
Federalinių pajėgų aviacija Čečėnijoje sekmadienį atliko daugiau kaip 60 kovos skrydžių. Kaip pirmadienį pranešė agentūrai "Interfax" Jungtinės federalinių pajėgų grupuotės Šiaurės Kaukaze štabas, aviacija dirbo sudėtingomis meteorologinėmis sąlygomis.
Bombonešiai Su-24, smogiamieji lėktuvai Su-25 ir kovos sraigtasparniai apšaudė raketomis ir bombardavo kovotojų susitelkimo vietas Argūno tarpukalnėje bei prie Šatojaus gyvenvietėse.

Didelio galingumo aviacijos šaudmenys nebuvo naudojami, pažymėjo štabo pareigūnai. Rusijos aviacija gyvosios jėgos ir technikos nuostolių nepatyrė.

Tuo tarpu čečėnų šaltiniai praneša apie mūšius kainuose aplink Šatojaus rajono centrą Argūno tarpukalnėje.

Mūšiai vyksta netoli Aslambek Šeripovo gyvenvietės už 8 kilometrų į pietryčius nuo Šatojaus. Čečėnų duomenimis, federalinės pajėgos bombarduoja kaimą, taip pat perkelia į kovos veiksmų zoną daugiau šarvuotosios technikos.

Drauge išlaipinamas desantas aukštumose prie Charsenojaus kaimo už 12 kilometrų šiaurės vakarus nuo Šatojaus ir prie Chal Kilos kaimo už 10 kilometrų į pietryčius nuo Šatojaus.

Kaip pranešė kovotojų štabas, "Šatojaus fronto vadas Chamzatas Gilajevas ir lauko vadas Baudi Bakujevas (Baudis Bakujevas) surengė pasitarimą su kitais vadais šiame rajone.

Čečėnijos šaltinių žiniomis, pagrindiniai kovos veiksmai Argūno tarpukalnėje vyksta prie Charsenojaus, Chal Kilos, Aslambek Šeripovo ir Ušakojaus kaimų už 11 kilometrų į pietus nuo Šatojaus, Šaro Argūno kaime už 12 kilometro į pietvakarius nuo Šatojaus, taip pat Ulus Kerto kaime už 10 kilometrų nuo Dubai Jurto gyvenvietės, esančios prie įvažiavimo į Argūno tarpukalnę.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.