aA
Varėnos rajone su neteisėtai laikytu pistoletu šeštadienį siautėjęs, kaip įtariama, neblaivus vyras nušovė atsitiktinį praeivį, o vėliau nusišovė pats.
Apie 10 val. Kamorūnų kaime 51 metų Bronius Bartkėnas norėdamas pagrasinti tėvui, namuose iššovė tris kartus į sienas iš neteisėtai laikomo pistoleto "Brawning Depose". Tėvas pasislėpė nuo siautėjančio sūnaus. Pastarasis su pistoletu išėjo į kiemą.

Po to eidamas per kaimą vyras grasino pistoletu sutiktiems asmenis.

Varėnos rajono policijos komisariato pareigūnai BNS sakė, kad B. Bartkėnas su pistoletu buvo užpuolęs senyvą moterį. 74 metų moteris nubėgo į krūmus ir paspruko nuo užpuoliko.

Po to B. Bartkėnas netoli kapinių sutiko pas tėvus į kaimą atvykusį Varėnos miesto gyventoją 56 metų Alfonsą Stankų ir 2 šūviais jį nušovė.

Vėliau žudikas nuėjo dar 500 metrų ir prie savo motinos kapo ir pistoleto šūviu į galvą nusišovė pats.

Kamorūnų kaimo žmonės policijos pareigūnams teigė, kad B. Bartkėnas jau keletą dieną ištisai girtavo. Dėl kokių priežasčių jis šaudė ir ko reikalavo, nežinoma. Pasak pareigūnų, sutikęs žmogų, ginkluotas vyras imdavo plūstis ir šaukti, kad nušaus.

Įvykį tiria Varėnos rajono apylinkės prokuratūra.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.