aA
Moderniųjų krikščionių demokratų sąjungos (MKDS) lyderis Vytautas Bogušis teigia, kad "pirminės" Krikščionių demokratų partijos (LKDP) vadovybė "nekrikščioniškai kaišiojo pagalius į ratus", Teisingumo ministerijoje registruojant MKDS.
Teisingumo ministerija įregistravo MKDS, kuri tapo 38-ta Lietuvoje įregistruota politinė partija.

Steigiamasis Moderniųjų krikščionių demokratų sąjungos suvažiavimas įvyko balandžio pabaigoje. Kaip pranešė V. Bogušis, sąjunga dabar vienija tūkstantį narių. Didžioji dalis MKDS steigėjų yra buvę LKDP nariai.

Kaip BNS korespondentui sakė V. Bogušis, LKDP valdybos pirmininkas Kazimieras Kuzminskas buvo ministerijai apskundęs MKDS, motyvuodamas tuo, kad dalis MKDS steigėjų nepateikė LKDP išstojimo dokumentų.

Tačiau, pasak V. Bogušio, šis skundas pasirodė nepagrįstas, nes visi buvusiųjų LKDP narių išstojimo prašymai buvo pateikti Teisingumo ministerijai kartu su MKDS steigimo dokumentais.

V. Bogušis teigė, kad K. Kuzminsko elgesys "yra nekrikščioniškas, rodo LKDP supuvimą".

Anot jo, tokių apskundimų nepasitaikė, kai Tėvynės liaudies partiją kūrė iš konservatorių pašalinti Laima Andrikienė ir Vidmantas Žiemelis, bei steigiant nuo Lietuvos socialdemokratų partijos atskilusią "Socialdemokratiją 2000".

K. Kuzminskas BNS korespondentui paneigė skundęs MKDS steigėjus Teisingumo ministerijai.

"LKDP valdyba savo sprendimu kreipėsi į teisingumo ministeriją, prašydama kuo greičiau nustatyti, kurie buvę krikščionys demokratai įstojo į MKDS", sakė K. Kuzminskas. Jis pabrėžė, kad "tai jokiu būdu ne skundas, o normalus kreipimasis, prašant pagreitinti šio klausimo sprendimą".

Anot K. Kuzminsko, nustatyti tikruosius partijos narius svarbu, rengiantis Seimo rinkimams.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.