aA
Seimo narys Stanislovas Buškevičius paragino atsistatydinti Vilniaus savivaldybės vadovus, kurie priėmė vizito atvykusią Baltarusijos sostinės delegaciją.
Minsko miesto vykdomojo komiteto penkiolikos asmenų delegacija penktadienį atvyko dviem dienoms į Vilnių susipažinti su Vilniaus miesto tarybos struktūra ir darbu.

Delegaciją, vadovaujamą Minsko Vykdomojo komiteto tarybos pirmininko pavaduotojo G. Peršino, penktadienį priėmė Vilniaus miesto mero pirmasis pavaduotojas A. Kudzys.

"Nesuprantu Vilniaus miesto valdžios susitikimo su Minsko delegacija. Tai tiesiogiai kertasi su užsienio politika ir prieštarauja moralei", penktadienį BNS korespondentui sakė nacionalinės partijos "Jaunoji Lietuva" vadas S. Buškevičius. Jis yra Seimo Jungtinės frakcijos narys.

"Nesuprantu, kaip savivaldybės politikai žiūrės 1991 m. sausio 13-sios aukų giminėms į akis. Raginu juos apsvarstyti savo atsistatydinimą", sakė S. Buškevičius.

Jis įvertino vizitą kaip "tiesioginę paramą Aleksandro Lukašenkos režimui".

Kaip žinoma, Lietuvos URM teigia pradėjusi diplomatinį spaudimą Minskui, kai Baltarusijos prezidentas gynybos ministro pavaduotoju paskyrė generolą Vladimirą Ushopčiką, kaltinamą taikių Lietuvos gyventojų žudynių organizavimu per 1991 metų sausio 13-osios sąmokslą.

Vilniaus miesto pirmasis pavaduotojas A. Kudzys penktadienį žurnalistams pats pripažino, kad Minsko delegacijos priėmimas šiuo metu nebuvo itin teisingas žingsnis.

Lietuvos URM nereiškė nepasitenkinimo dėl Minsko savivaldybės delegacijos vizito, vertindama, jog tai yra dar viena proga perduoti demokratinės savivaldos patirtį baltarusiams.