aA
Estijos ministras pirmininkas Martas Laaras (Martas Laras) pasiūlė perkelti šalies sostinę į Tartu miestą.
Penktadienį laikraštis "Postimees" spausdina interviu, kuriame M. Laaras tikina, kad "šį klausimą reikia rimtai aptarti, laikantis Estijos regioninio vystymo politikos". Tačiau vyriausybės vadovas pridūrė, kad jeigu šiandien jo paklaustų, ar jis nori perkelti sostinę į Tartu, jis negalėtų tvirtai atsakyti "taip". M. Laaras pripažino, kad "tai bus brangus projektas".

Gegužės mėnesį Estijos vyriausybė nusprendė Švietimo ministeriją 2001 metais perkelti į universitetinį Tartu miestą. Tai bus pirma ministerija, kuri persikels į antrą pagal dydį šalies miestą. Anksčiau ten iš vyriausybinių įstaigų buvo įsikūręs Estijos valstybinis teismas.

Daugumai šalies politikų ministro pirmininko siūlymas perkelti sostinę buvo staigmena. Nusistebėjimą išreiškė ir Tartu miesto susirinkimo pirmininkas Peeteris Tulviste (Pėteris Tulvistė). Jo nuomone, šis siūlymas "daugiau reiškia Tartu pripažinimą, o ne konkretų planą".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.