aA
Vilniaus miesto pirmasis pavaduotojas Algirdas Kudzys pripažįsta, kad Minsko delegacijos priėmimas šiuo metu nebuvo itin teisingas žingsnis.
Minsko miesto vykdomojo komiteto penkiolikos asmenų delegacija penktadienį atvyko dviem dienoms į Vilnių susipažinti su Vilniaus miesto tarybos struktūra ir darbu.

Delegaciją, vadovaujamą Minsko Vykdomojo komiteto tarybos pirmininko pavaduotojo G. Peršino, penktadienį priėmė Vilniaus miesto mero pirmasis pavaduotojas A. Kudzys.

Kaip pranešė radijo stotis "M-1", A. Kudzys teigė, kad Vilniaus savivaldybė mano, jog ekonominių bei kultūrinių ryšių plėtojimas, pagėrėjus vyriausybiniams santykiams, bus reikalingi ateityje.

"Kaip bebūtų, politiką daro Vyriausybė, o bendrauja paprasti žmonės", sakė jis ir pažymėjo, kad delegacijos vizito atšaukimas Baltarusijos vyriausybės politikos nepakeistų.

Beje, susitikimo metu Minsko vykdomojo komiteto tarybos pirmininko pavaduotojas pakvietė viešnagei į Minską Vilniaus merijos atstovus.

Lietuvos URM nereiškė nepasitenkinimo dėl Minsko savivaldybės delegacijos vizito, vertindama, jog tai yra dar viena proga perduoti demokratinės savivaldos patirtį baltarusiams.

"Vilniaus interesas yra išlaikyti stabilius santykius su kaimynais ir perduoti Baltarusijai savo demokratinę patirtį", BNS sakė Lietuvos URM pareigūnas.

Anot jo, baltarusiams gali būti naudinga Lietuvos rinkimų tvarkos ir savivaldybių darbo organizavimo patirtis demokratijos sąlygomis.

Kaip žinoma, Lietuvos URM teigia pradėjusi diplomatinį spaudimą Minskui, kai Baltarusijos prezidentas taikių Lietuvos gyventojų žudynių organizavimu įtariamą generolą Vladimirą Ushopčiką paskyrė gynybos ministro pavaduotoju.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.