aA
Didžiojoje Britanijoje lietuviai dažnai nelegaliai įsidarbina Pyterboro (Peterborough) vaisių ir mėsos perdirbimo fabrikuose.
Ketvirtadienį į Vilniaus oro uosto pasienio kontrolės punktą (PKP) iš Didžiosios Britanijos vienu reisu grąžinta 18 Lietuvos piliečių, kurių amžius nuo 20 iki 50 metų.

Per apklausas nustatyta, kad 16 iš jų deportuoti už nelegalų darbą Pyterboro vaisių fabrike.

Tarp ketvirtadienį grąžintųjų yra net 7 Šilutės miesto ir rajono gyventojai, po tris kauniečius ir panevėžiečius, po vieną Vilniaus, Marijampolės, Šiaulių, Visagino ir Alytaus gyventoją. Paskutinėje grąžintųjų grupėje - 7 moterys.

Dar dviem Lietuvos piliečiams įvažiuoti į Didžiąją Britaniją neleido šios šalies pasienio tarnybos.

17 iš 18 ketvirtadienį grąžintųjų nurodė, kad į Didžiąją Britaniją išvyko praėjusių metų pabaigoje arba šių metų pradžioje. 32 metų alytiškis į užsienį išvyko 1998 metų spalį.

Po apklausos visi piliečiai paleisti.

Kaip pranešė Pasienio policijos departamentas, maždaug už 200 kilometrų į šiaurę nuo Londono esantis Pyterboro miestas yra populiarus tarp Didžiojoje Britanijoje nelegaliai dirbančių lietuvių.

Anot pranešimo, Pyterbore esančiuose vaisių ir mėsos perdirbimo fabrikuose britų policija jau ne pirmą kartą sulaiko lietuvius, perrinkinėjančius vaisius ar dirbančius krovikais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.