aA
Po to, kai gegužės 26 d. Pensilvanijos gubernatorius Tomas Ridge’as pasirašė naują įstatymą, žmonės, sąmoningai platinantys kompiuterių virusus, gali būti nubausti laisvės atėmimu iki septynerių metų ir 15000 JAV dolerių (60 000 litų) bauda. Šis įstatymas taip pat reikalauja atlyginti už padarytą žalą.
Įstatymas, kuris Senate ir Atstovų rūmuose buvo priimtas vienbalsiai, įsilaužimą į kompiuterius ir sąmoningą virusų platinimą paskelbė nusikaltimu.

Dabar egzistuojantis įstatymas dėl kompiuterio panaudojimo nelegaliems tikslams paties virusų platinimo fakto nelaiko pažeidimu, o atsižvelgia tik į žalingas viruso įdiegimo pasekmes.

Įsiskverbimas ir pakenkimas kompiuteriui ar sistemai yra trečiojo laipsnio kriminalinis nusikaltimas, už kurį baudžiama laisvės atėmimu iki septynerių metų bei 15000 JAV dolerių bauda.

Įsibrovimas į kompiuterį, sistemą ar tinklą, slaptažodžio ar kitos konfidencialios informacijos apie sistemą išdavimas yra pirmo laipsnio nusižengimas, už kurį baudžiama laisvės atėmimu iki penkerių metų ir 10000 JAV dolerių (40 000 litų) bauda.

Pripažintas kaltu teisiamasis turi sumokėti pažeistos sistemos remonto išlaidas, atlyginti pelno netekimą per sistemos neveiklos periodą bei atstatyti prarastus ar pakenktus duomenis.

Nuostolių atlyginimo mastas paliktas teisėjo sprendimui.

Įstatymas įsigalios liepos pabaigoje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.