aA
Taip pareigūnams pavyko išlaisvinti 25 1-8 metų amžiaus vaikus ir 3 suaugusiiuosius, kurie Vaserbiligo vaikų darželyje įkaitais buvo laikomi 28 valandas. Niekas iš jų nenukentėjo. Į pagrobėją, kuris, policijos duomenimis, yra sirgęs psichikos liga, iš arti į galvą dukart šovė televizijos operatoriumi persirengęs snaiperis.

Vaserbiligas iki visą pasaulį sukrėtusios įkaitų dramos buvo ramus ir niekuo neišsiskiriantis miestelis. Vynuogynų apsuptame Vaserbilige 100 m nuo Vokietijos sienos gyvena 2,5 tūkst. žmonių.

Nusikalstamumas 400 tūkst. gyventojų turinčiame Liuksemburge yra toks mažas, kad neseniai vyriausybė svarstė, ar neuždarius vienintelio šalies kalėjimo. Tačiau dabar visi prabilo apie vaikų saugumą.

Iš Tuniso kilęs ir 1982 metais Liuksemburgo pilietybę gavęs pagrobėjas trečiadienį po pietų į vaikų darželį įėjo niekieno nesulaikytas. Jis buvo ginkluotas pistoletu, rankinėmis granatomis, peiliu ir turėjo kanistrą benzino.

Policija ryžosi nušauti pagrobėją praėjus kelioms valandoms po to, kai jis pakėlė vieną vaiką prie lango, lyg norėdamas patvirtinti rimtus ketinimus. Kameroje įtaisytu šautuvu nuspręsta pasinaudoti jam paprašius susitikimo su žurnalistais.

Po sėkmingos policijos operacijos į vaikų darželį įėję medikai bei ugniagesiai pamatė, kad visą kambarį pagrobėjas buvo aplaistęs benzinu. Kai kurie vaikai išeidami iš darželio nešėsi balionus, o viena mergaitė laikė žaislinį meškiuką.

Pats pagrobėjas paleido 21 iš įkaitų, bet nuolat reikalavo užtikrinti jo išskridimą į Libiją.

Sužeistas pagrobėjas nugabentas į ligoninę - penktadienį ryte policija patvirtino, kad jis tebėra gyvas. "Jis miršta, bet dar yra gyvas", sakė policijos pareigūnas.

Nusikaltimo motyvai gali būti susiję su beveik 40 metų amžiaus pagrobėjo šeimos problemomis. Du jo vaikai, dabar paaugliai, iki 1995 metų lankė tą patį darželį, bet vėliau iš tėvų juos atėmė socialinės tarnybos.

"Tokių dalykų galima išvysti tik per televiziją iš Amerikos. Tikrame gyvenime taip nebūna", įkaitų dramą komentavo sukrėstas vietos gyventojas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.