aA
Interviu CNBC televizijai trečiadienio vakarą V. Dudėnas teigė, kad akcijų pardavimas gali būti sustabdytas, nes tai priklauso nuo rinkos.

"Bet kuris viešas akcijų pardavimas gali būti sustabdytas, bet aš tikiuosi, kad taip nebus su mūsų pasiūlymu", sakė Lietuvos finansų ministras.

Anot jo, esama susidomėjimo telekomo akcijomis, o potencialios augimo perspektyvos bei naujos technologijos yra veiksniai, skatinantys šį susidomėjimą.

"Kai "Lietuvos telekomas" buvo privatizuotas 1998 metais, jo technologinė bazė buvo pasenusi. Per pastaruosius dvejus metus jo veikla labai pagerėjo - tai rodo finansiniai rezultatai", kalbėjo V. Dudėnas.

Finansų ministras pripažino, jog yra rizikos, kad už akcijas galima negauti geriausios kainos.

"Tokia rizika yra visuomet, todėl mes priimsime sprendimą, jei gausime gerą kainą. Šį klausimą turės svarstyti Privatizavimo komisija ir Vyriausybė", sakė V. Dudėnas.

Paskelbtas preliminarus vienos akcijos kainos intervalas yra 3-3,80 lito.

Lietuvos finansų ministras trečiadienį lankėsi Londone, kur dalyvavo susitikimuose su potencialiais Vakarų investuotojais į "Lietuvos telekomą". Jis taip pat davė nemažai interviu Vakarų žurnalistams.

"Lietuvos telekomo" vadovų ir jo privatizavimo patarėjų susitikimai su galimais investuotojais Vakarų finansų sostinėse bus tęsiami iki šios savaitės pabaigos.

35,03 proc. telekomo akcijų paketą Lietuvos Vyriausybė planuoja parduoti birželio 12 dieną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.