aA
Lenkija žengė beprecedentį žingsnį, pakeisdama Lenkijos ir Kaliningrado srities Bezledų-Bagrationovsko pasienio perėjos visą pasienio apsaugos būrį - 70 pasieniečių.
Valdžia ryžosi tokiam žingsniui, nes kilo įtarimų, jog dauguma perėjos pasieniečių palaiko nusikalstamus ryšius su kontrabandininkais.

Kaip Lenkijos spaudai sakė Bartošičių valsčiaus viršaitis Zbigniewas Ciechomskis (Zbignevas Cechovskis), daugeliui vietos gyventojų sprendimas pakeisti pasieniečius bus tikra katastrofa. Jis nepaneigė tvirtinimų, kad šalia pasienio gyvenantys žmonės, iš kurių daugiau kaip 30 proc. yra bedarbiai, palaikė ryšius su vadinamaisiais gerais pasieniečiais, kurie pro pirštus žiūrėjo į smulkią kontrabandą.

"Gazeta Wyborcza" rašo, jog pasieniečiai buvo pakeisti, siekiant sureaguoti į Prancūzijos vidaus reikalų ministerijos kritiką dėl prastos Lenkijos rytinės sienos apsaugos ir klestinčios korupcijos tarp pasieniečių ir muitinininkų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.