aA
Nuosaikiųjų konservatorių frakcijos narys Kęstutis Skrebys ketinimą pertvarkyti Vyriausybei pavaldžias institucijas vertina kaip nepagrįstą ir žalingą iniciatyvą.
Vyriausybė trečiadienį pritarė "saulėlydžio" (biurokratijos mažinimo) komisijos siūlymui pertvarkyti Vyriausybei pavaldžias institucijas, kai kurias jų apskritai likviduojant, o dalį funkcijų perduoti kitoms institucijoms.

Prie Vyriausybės veikia 13 departamentų ir įvairių įstaigų. "Niekas nenori paneigti, kad administravimo reforma yra būtina ir ją reikia daryti, tačiau ar ją reikia daryti tokiu būdu?", spaudos konferencijoje ketvirtadienį retoriškai klausė K. Skrebys.

Jis ypač nepritaria Kūno kultūros ir sporto departamento perdavimui Švietimo ir mokslo ministerijai bei Statistikos departamento perdavimui Vidaus reikalų ministerijai. "Ar iš tikrųjų sportas nėra tokia svarbi sritis mūsų valstybėje, kad ją būtų galima "nustumti" po viena ministerijų ir sumažinti tiek paties departamento, tiek sporto vadovų įtaką", kalbėjo K. Skrebys.

Komentuodamas numatomą Statistikos departamento prijungimą prie VRM, jis teigė, kad "čia, ko gero, yra juodasis jumoras, nes VRM yra pati uždariausia ministerija mūsų valstybėje".

"Matyt, nuo šiol mūsų šalies statistiką tvarkys žmonės su antpečiais", sakė nuosaikusis konservatorius.

K. Skrebys abejoja Vyriausybės tvirtinimais, kad vykdant šią reorganizaciją, bus sutaupyta nemažai lėšų.

"Jeigu bus taupymas algų sąskaita, tai bus sumažintas arba darbuotojų skaičius, arba sumažintas atlyginimų koeficientas, bet tą galima padaryti nekeičiant institucijų pavaldumo", tvirtino jis.

Šią institucijų reorganizaciją ketinama užbaigti iki rugsėjo 20 dienos, todėl K. Skrebys mano, kad Vyriausybė šiais sprendimais "nori sukurti chaosą prieš rinkimus valstybėje".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.