aA
Rio de Žaneiro, turistų mekos Brazilijoje, vadovai griebiasi braškių aromato kvepalų tam, kad nuslopintų nemalonų kvapą paplūdimyje, kuris “tampa viešuoju tualetu”.
“Mes ketiname išpurkšti šiuose kvepalus visuose 850 miesto kvartalų. Taigi, vietoj šlapimo kvapo dabar mieste tvyros braškių aromatas,” teigė Vicene Cantinis, Rio de Žaneiro Parkų ir sodų fondo vadovas.

Beje, prieš kelias savaites kvepalai, kurių aromatas turėtų išsilaikyti šešis mėnesius, jau buvo išbandyti prie kelių senamiesčio paminklų, prie kurių ypač dažnai ‘sustoja’ alaus mėgėjai, eidami namo iš aplinkinių barų.

“Atrodo, kad kvepalai suveikė. Netgi turistai užuodė nuostabų braškių kvapą,” pridūrė Cantinis.

Miesto vadovai iki šių metų pabaigos ketina įrengti tualetus visuose parkuose bei aikštėse, tačiau pripažįsta, kad tai visgi neišspręs problemos.

„Tiesiog neįmanoma sustabdyti besilinksminančių žmonių, kurie ieško pirmo pasitaikiusio paminklo, medžio ar kampo tam, kad nusilengvintų,” pasakojo Cantinis, pridurdamas, kad tūkstančiai benamių ir gatvėje gyvenančių vaikų dar labiau apsunkina problemos sprendimą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.