aA
"Mano duomenimis, tai visiška klastotė", interviu "Interfax" sakė S. Jastržembskis.

"Iš tikrųjų, Vokietijos korespondentas Heflingas, kuris neva nufilmavo siužetą, įvykių vietoje nebuvo. Siužetą filmavo ne jis, o laikraščio "Izvestija" korespondentas Olegas Blockis. Ir tai buvo ne šiomis dienomis, o vasario 14 dieną Urus Martano ir Rošni Ču gyvenvietėse", sakė Kremliaus atstovas.

Jo žodžiais, komentarai buvo "visiškas melas apie čečėnų mirties aplinkybes". "Jie žuvo ne per "valymus", o per karinius veiksmus", pabrėžė S. Jastržembskis.

Tokiu būdu, reziumavo jis, "visiškai suklastoto siužeto pagrindu buvo pabandyta sukurti pasaulinę sensaciją ir mesti sunkų įtarimų šešėlį Rusijai".

Penktadienio vakarą kalbėdamas tiesioginiame NTV eteryje, S. Jastržembskis atkreipė dėmesį į tai, kad siužetas parodytas tada, kai Maskvoje lankosi Europos Tarybos žmogaus teisių komisaras Alvaras Gil-Roblesas (Alvaras Chil Roblesas).

S. Jastržembskis taip pat pažymėjo, kad juostoje užfiksuotas "laikinas palaidojimas". Lavonai tik apkasti žeme, kad vėliau žuvusiųjų artimieji galėtų juos atpažinti ir perlaidoti.

Baigdamas, laikinojo Rusijos prezidento padėjėjas "tvirtai pažadėjo, kad korespondentas Heflingas ir televizijos kompanija N-24 daugiau Šiaurės Kaukaze nebedirbs".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.