aA
Vilniaus miesto 1-sios apylinkės teismas trečiadienį nutraukė civilinę bylą, kurioje Vilniaus apskrities administracija siekė pripažinti negaliojančia žemės sklypo pardavimo Seimo nariui Sigitui Kakčiui sutartį.
Bylą teismas nutraukė, Vilniaus apskrities administracijos Vilniaus miesto žemėtvarkos skyriaus atstovui teisme atsisakius ieškinio.

Tai padaryta, sužinojus, kad S. Kaktys papildomai už sklypą sumokėjo per 8 tūkstančius litų ir motyvuojant tuo metu galiojusių įstatymų netobulumu.

Vilniaus apskrities administracija buvo kreipusis į teismą pripažinti sklypo pirkimo sutartį negaliojančia, kai paaiškėjo, kad 1999 metais Seimo narys 9 arų žemės valdą prestižiniame Vilniaus Antakalnio rajone įsigijo pažeidžiant įstatymus.

Sklypas buvo įkainotas 54 tūkst. litų, tačiau Seimo nariui buvo pritaikyta, kaip vėliau paaiškėjo, visiškai nepagrįstai, 40 proc. nuolaida. Tokia nuolaida galėjo naudotis tik žemės neturintys piliečiai.

Paaiškėjo, kad sklypą Vilniuje S. Kaktys su nuolaida įsigijo, kai prieš tai jau buvo įsigijęs 1 ha sklypą Mažeikiuose.

Žiniasklaidos vertinimu, S. Kakčio sklypo rinkos vertė yra kelis kartus didesnė.

Trečiadienį Seimo narys S. Kaktys ir jo advokatas teismui pranešė norį prie bylos pridėti kvitą apie primokėtus 8 136 litų už sklypą.

S. Kaktys sakė, kad gegužės 22 dieną gavo pavedimą papildomai sumokėti pinigus.

"Keletą dienų pagalvojęs, padariau tą pavedimą, įvykdžiau Vilniaus apskrities administracijos papildomą reikalavimą", teismui sakė S. Kaktys.

Tai išgirdę ir trumpai pasitarę, Vilniaus apskrities administracijos Vilniaus miesto žemėtvarkos skyriaus atstovai pranešė, kad atsisako ieškinio ir paprašė bylą nutraukti.

S. Kaktys ir jo advokatas tam neprieštaravo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.