aA
Deputatai griežtai protestuoja prieš provokacijas Poznanėje ir kitas Rusijai priešiškas akcijas, surengtas vasario 23 dieną grupių demonstrantų, tarp kurių buvo čečėnų ekstremistų.

"Rusijos konsulato užpuolimas, sakoma projekte, tapo galimas dėl Lenkijos teisėsaugos institucijų neveiklumo ir iš esmės yra tarptautinio terorizmo aktas. Visa tai yra politikos, kurią vykdo Lenkijos valdžia Lenkijos teritorijoje veikiančių įvairių komitetų ir centrų, remiančių Čečėnijos separatistus, padarinys".

Apgailestaudami, jog prie šios ekstremistinių organizacijų veiklos yra prisidėję kai kurie Lenkijos parlamentarai, pareiškimo projekto autoriai pabrėžia, kad "antirusiška kai kurių Lenkijos politikų pozicija dėl kovos su terorizmu operacijos Šiaurės Kaukaze neišvengiamai atsilieps dabartiniams Rusijos ir Lenkijos santykiams bei jų raidos perspektyvoms".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.