aA
Į Teheraną sekmadienį atvykęs Irako užsienio reikalų ministras Naji Sabri (Nadžis Sabris) su Irano pareigūnais aptaria europiečių požiūrį į galimą JAV vadovaujamų pajėgų puolimą prieš Bagdadą, pranešė aukštas Irano pareigūnas.
Prieš šį netikėtą N.Sabri vizitą Irano užsienio reikalų ministras Kamalis Kharrazi (Kamalis Charazis) praėjusią savaitę Londone buvo susitikęs su Didžiosios Britanijos premjeru Tony Blairu (Toniu Bleru), o į Teheraną buvo atvykęs Europos Sąjungos užsienio reikalų komisaras Chrisas Pattenas (Krisas Patenas).

"Sabri atvyko aptarti Irano derybų su Europos šalimis rezultatų", - teigė aukštas vyriausybės pareigūnas.

Oficialios šalies naujienų agentūros IRNA teigimu, N.Sabri sekmadienio popietę susitinka su K.Kharrazi, tačiau kol kas nežinoma, ar per šį neplanuotą vienos dienos vizitą jis susitiks su kitais Irano pareigūnais.

Irako užsienio reikalų ministras Irane turėjo lankytis šio mėnesio pradžioje, tačiau dėl Teherane kilusių protestų vizitas buvo atšauktas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.