aA
Vokietijos užsienio reikalų ministras Joschka Fischeris (Joška Fišeris) šeštadienį pareiškė, kad jo neįtikino Vašingtono argumentai dėl būtinybės pradėti karą su Iraku, ir atmetė prielaidas, jog Europa šiuo klausimu nėra vieninga, pabrėždamas, kad viešoji nuomonė griežtai nepritaria karui.
Joschka Fischer
"Nesu įtikintas. Tai mano problema. Negaliu visuomenei pareikšti, kad štai dėl šių priežasčių (ji turėtų pritarti karui), nes jomis netikiu", - po Jungtinių Valstijų gynybos sekretoriaus Donaldo Rumsfeldo (Donaldo Ramsfeldo) kalbos kasmetinėje saugumo konferencijoje Miunchene sakė J.Fischeris.

D.Rumsfeldas teigė įžvelgiąs daugiau nesutarimų tarp Europos šalių negu tarp Europos ir Jungtinių Valstijų, ir pabrėžė, kad JAV vis dar tikisi, jog kariauti su Iraku nereikės, tačiau postūmis rengtis kariniams veiksmams jau duotas.

Pasak J.Fischerio, Vokietija sutinka, kad šaltojo karo pabaiga sutrikdė jėgų pusiausvyrą Artimuosiuose Rytuose, tačiau mano, jog didžiausią grėsmę kelia ne Irakas, o islamistų ekstremistai. Vokietija taip pat laikosi nuomonės, jog pagrindinis prioritetas vis dėlto turėtų būti Izraelio ir palestiniečių konflikto sureguliavimas, sakė užsienio reikalų ministras.

JAV prezidentas George W.Bushas (Džordžas V.Bušas) sakė, jog Jungtinės Tautos (JT) privalo nedelsdamos apsispręsti, ar parems Ameriką, kuri reikalauja, kad Irakas atsisakytų cheminio, biologinio ir branduolinio ginklo programų arba būtų nuginkluotas jėga. Irakas tvirtina minėtų ginklų neturįs.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.