aA
Naujausios visuomenės apklausos rezultatai rodo, kad Socialdemokratų partija tebėra populiariausia Lietuvoje politinė jėga. Antroje vietoje atsidūrė Rolando Pakso suburta Liberalų demokratų partija, po prezidento rinkimų išstūmusi iš šios pozicijos Eugenijaus Gentvilo vadovaujamus liberalus.
Rolandas Paksas ir Algirdas Brazauskas
Rolandas Paksas ir Algirdas Brazauskas
© ELTA
Jie rinkimai į Seimą vyktų artimiausią sekmadienį, už socialdemokratus balsuotų 16,5 proc., už liberaldemokratus - 12,6 proc. rinkėjų.

Lietuvos liberalų sąjunga gautų 10,5 proc. rinkėjų balsų.

Pagal proporcinę rinkimų sistemą įveikę 5 procentų barjerą, į Seimą taip pat patektų Lietuvos krikščionys demokratai, kuriuos palaiko 6,7 proc. respondentų, ir Naujoji sąjunga (socialliberalai), už kuriuos balsuotų 6,3 proc. apklaustųjų.

Kitos partijos neįveiktų privalomojo 5 proc. barjero ir į Seimą nepatektų.

Eiliniai rinkimai į Seimą vyks 2004-aisiais.

Apklausą sausio 17-24 dienomis atliko bendra Lietuvos ir Didžiosios Britanijos rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanija "Baltijos tyrimai". Jos rezultatus šeštadienį paskelbė dienraštis "Lietuvos žinios".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.