aA
Valstybės saugumo departamento (VSD) generalinis direktorius Mečys Laurinkus penktadienį neplanuotai susitiko su išrinktuoju prezidentu Rolandu Paksu, tačiau susitikimo detalių nekomentuoja. VSD vadovas pareiškė neturįs "jokių komentarų".
Rolandas Paksas
Rolandas Paksas
© ELTA
Išrinktojo prezidento atstovo spaudai Aido Petrošiaus teigimu, tai buvo "darbinis susitikimas", kuriame dalyvavo tik M.Laurinkus ir R.Paksas.

Praėjusią savaitę vykusiame M.Laurinkaus ir R.Pakso susitikime dalyvavo ir išrinktojo prezidento įgaliotinis verslininkas Remigijus Ačas.

Apie penktadienį įvykusį susitikimą nebuvo skelbta viešai.

Išrinktojo prezidento atstovo spaudai Aido Petrošiaus teigimu, ir ateityje neplanuojama viešai skelbti apie tokius susitikimus.

"Tikriausiai bus laikomasi tokios praktikos, nes saugumo departamento darbo specifika diktuoja tokius sprendimus", - sakė A.Petrošius.

Jo teigimu, praėjusią savaitę susitikę R.Paksas ir M.Laurinkus sutarė, jog tokie susitikimai turi vykti reguliariai.

R.Paksas prezidento pareigas pradės eiti po vasario 26 dieną numatomos inauguracijos.

Ketvirtadienį M.Laurinkus buvo susitikęs su kadenciją baigiančiu prezidentu Valdu Adamkumi, kurį informavo apie dėl kontaktų su žurnalistais į kontroversijų sūkurį patekusio VSD darbuotojo Valerijaus Saveljevo elgesio tarnybinį patikrinimą.

Praėjusią savaitę dienraštis "Respublika" paskelbė, kad V.Saveljevas bandė verbuoti buvusį dienraščio žurnalistą, šiuo metu TV3 laidos "Abipus sienos" žurnalistą Virginijų Gaivenį, prašydamas pateikti kompromituojančių duomenų apie dienraštį ir bulvarinį leidinį "Vakaro žinios".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.