aA
Jungtinių Tautų (JT) vyriausiasis ginklų inspektorius Hansas Blixas (Hansas Bliksas) penktadienį sakė, kad Irakas parodė pastangas bendradarbiauti, nes inspektoriams buvo leista apklausti Irako mokslininkus nedalyvaujant Bagdado prižiūrėtojams.
Hansas Blixas
Hansas Blixas
© EPA-ELTA
"Panašu, kad jie rodo pastangas", - atvykęs į Vieną sakė H.Blixas.

Žurnalistams paklausus, ar jis šį savaitgalį kartu su TATENA generaliniu direktoriumi Mohamedu ElBaradei (Mohamedu Elbaradėjumi) nuvykęs į Bagdadą norėtų matyti daugiau bendradarbiavimo ženklų, H.Blixas atsakė: "Šį savaitgalį norime pamatyti daug daugiau".

H.Blixas Vienoje sakė kalbą į Iraką siunčiamiems naujiems inspektoriams. Padak jo, Irako nuginklavimas įmanomas ir be aktyvaus Bagdado bendradarbiavimo, tačiau su Irako pagalba viskas vyktų greičiau.

Ketvirtadienį pranešta, kad JT inspektoriai privačiai apklausė pirmąjį Irako mokslininką, siejamą su ankstesnėmis masinio naikinimo ginklų programomis.

"Interviu truko tris valandas ir 32 minutes. Jo metu buvo aptarta nemažai klausimų", - sakė JT inspektorių Irake atstovas spaudai Hiro Ueki (Hiras Uekis).

Irako prezidento Saddamo Husseino (Sadamo Huseino) patarėjas generolas Amiras al-Saadi (Amiras Saadis) per spaudos konferenciją užsiminė, kad bus ir daugiau tokių privačių apklausų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.