aA
Valdančiosios Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) atstovai Seime ragina visuomenę palikti praeityje rinkimų aistras ir pradėti gerbti išrinktąjį prezidentą.
Česlovas Juršėnas
"Mes raginame gerbti piliečių pasirinkimą, vertinti išrinktąjį prezidentą, savivaldybių tarybų narius pagal jų darbus ateityje, o ne pagal rinkimų kampanijos emocijas bei lūkesčius", - teigiama penktadienį Seime paskelbtame pareiškime, kurį pasirašė Seimo nariai socialdemokratai Česlovas Juršėnas, Justinas Karosas ir Gediminas Kirkilas.

Praėjusių metų gruodį ketverių metų kadencijai buvo išrinkti 1560 savivaldybių tarybų narių, o sausio pradžioje šalies vadovu išrinktas Liberalų demokratų partijos lyderis Rolandas Paksas.

Socialdemokratai kritiškai įvertino opozicinės Tėvynės sąjungos - konservatorių frakcijos siūlymą sudaryti parlamentinę tyrimo komisiją ištirti išrinktojo prezidento rinkimų kampanijos finansavimą.

"Kritika dėl finansų yra ne konservatorių, o valstybės institucijų reikalas, kurios turi ištirti pateiktą medžiagą ir pateikti savo išvadas", - teigė J.Karosas.

"Aš suprantu, kad prezidento rinkimuose kai kas pralaimėjo. Mes, kurie rėmėme Valdą Adamkų, pralaimėjome, bet tai nereiškia, jog yra pagrindas pulti išrinktąjį prezidentą už tai, ko jis dar nepadarė. Taip elgdamiesi mes žeminame ne tiek R.Paksą, kiek svarbią valstybės instituciją", - spaudos konferencijoje Seime penktadienį pažymėjo J.Karosas.

Socialdemokratų nuomone, rinkimų kampanija turėtų būti kaip galima greičiau užmiršta, nes reikia tinkamai pasiruošti "istoriniam sugrįžimui į Europą", kuris priklausys nuo gegužę įvyksiančio referendumo dėl šalies narystės Europos Sąjungoje (ES).

Seimas po pateikimo yra pritaręs nutarimui paskelbti privalomąjį referendumą šiuo klausimu gegužės 11 dieną.

Praėjusių metų pabaigoje sėkmingai derybas dėl narystės ES baigusi Lietuva tikisi tapti pilnateise Europos bendrijos nare 2004 metais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.