aA
Karas Irake nėra neišvengiamas. Tokią nuomonę pareiškė Rusijos gynybos ministras Sergejus Ivanovas interviu, išspausdintame penktadienį Italijos laikraštyje "La Stampa".
Sergejus Ivanovas
"Visos politinės ir diplomatinės priemonės dar neišnaudotos, - pažymėjo jis. - Esu įsitikinęs, kad yra tam tikrų tikrų galimybių, ir jas visas reikia panaudoti. Net jeigu inspektoriai suras masinio naikinimo ginklų, manome, jog būtina, kad Irakas nusiginkluotų, bet nenaudojant karinės jėgos".

Rusijos ministras taip pat pabrėžė, kad "Irako krizė turi būti įveikiama tik laikantis tarptautinės teisės bei remiantis JT Saugumo Tarybos rezoliucijomis, tiek dabar esamomis, tiek būsimomis".

Jis pripažino, jog Rusijos ir JAV nuomonės skiriasi dėl kai kurių tarptautinių problemų vertinimo ir jų sprendimo metodų. "Tačiau mes turime bendrą tikslą - kovą su terorizmu", - sakė S.Ivanovas.

Pažymėjęs, jog dauguma Rusijos gyventojų laiko Ameriką ne priešu, o sąjungininke, ministras pabrėžė, kad "bendradarbiavimas su JAV antiteroristinėje koalicijoje leidžia mums geriau suprasti vieni kitus, labiau pasitikėti".

Pasak jo, kuo glaudesnis Rusijos ir Amerikos bendradarbiavimas yra svarbiausia, net būtina sąlyga, kad pasaulis būtų saugus". Atsakydamas į vieną klausimų ministras pabrėžė, jog svarbus Rusijos ir Europos glaudus bendradarbiavimas užtikrinant saugumą.

"Tik drauge su Europa mes galėsime sukurti naują pasaulinio saugumo sistemą, kad galėtume duoti atkirtį naujiems tarptautinio terorizmo iššūkiams", - sakė jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.