aA
Klaipėdos savivaldybė rengiasi išvalyti miestą nuo dešimtmečius nelegaliai statytų garažų. Jų masyvai užima nemažą plotą, tapo benamių prieglobsčiu ir atliekų sąvartynais.
Savivaldybės duomenimis, garažai užima apie 40 hektarų. Šalia maždaug 15 tūkstančių mieste išsibarsčiusių legalių garažų, yra dar keli tūkstančiai nelegalių. Daugiausiai jų - šalia Šilutės plento ir Minijos gatvės. Daugelyje tokių garažų kaupiami buitiniai rakandai, čia prieglobstį randa benamiai, kuriasi įvairios dirbtuvėlės, kyla gaisrai.

Iš gamtosaugos fondo garažų bendrijų prieigose susikaupusių šiukšlių išvežimui šiemet numatyta skirti apie 200 tūkstančių litų. Klaipėdos savivaldybės Gamtosaugos skyriaus vedėja Dalia Žukienė sako, kad situacija, nepaisant visų pastangų išvalyti garažus nuo šiukšlių, keičiasi nežymiai, o gal net pablogėjo. Anot jos, čia per ilgus metus susikaupė daug įvairiausių atliekų, kai kurios iš jų yra pavojingos aplinkai: padangos, įvairūs tepalai, akumuliatoriai.

Pastebima, kad pastaraisiais metais garažų savininkai juose apsilanko retai. Miesto tvarkos prižiūrėtojams garažų ūkis seniai tapo galvos skausmu, tačiau konkrečių veiksmų imamasi tik dabar. Šį pusmetį planuojama nukeldinti šalia Minijos gatvės esančius beveik 200 nelegalių metalinių garažų. Paskaičiuota, kad vieno tokio statinio nukėlimas, jo saugojimas metus laiko, kaip to reikalauja įstatymai, ir vietos sutvarkymas kainuos apie 1 tūkstantį 400 litų. Tuo tarpu visų mieste esančių nelegalių garažų nukeldinimui prireiktų apie 3 milijonų litų.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.