aA
Suomijos užsienio reikalų ministras Erkki Tuomioja (Erkis Tuomioja) nemano, kad 2003 metais Europos Sąjunga bus pasirengusi priimti naujas nares, antradienį pranešė Suomijos naujienų agentūra STT.
K. Tuomioja agentūrai STT sakė, kad ES reikės daugiau laiko įgyvendinti "Dienotvarkėje 2000" numatytas žemės ūkio ir struktūrines reformas, kad ji būtų visiškai pasirengusi naujų narių priėmimui.

K. Tuomioja, su žurnalistais kalbėjęs Vokietijoje, taip pat sakė, kad šalys kandidatės tikriausiai nebus pasirengusios stojimui iki 2005 metų, pranešė STT.

Penkiolika narių turinti Europos Sąjunga derybas dėl stojimo veda su 12 šalių. 1998 metais derybos buvo pradėtos su Lenkija, Čekija, Vengrija, Slovėnija, Estija ir Kipru. Derybos su antrosios grupės kandidatėmis - Lietuva, Latvija, Slovakija, Bulgarija, Rumunija ir Malta - pradėtos šių metų kovą.

Kai kurios narystės siekiančios šalys ES narėmis tikisi tapti iki 2003 metų sausio 1 dienos, tačiau Europos Sąjunga kol kas nenustatė derybų pabaigos datos, o ES komisaras plėtros klausimais Guenteris Verheugenas (Giunteris Ferhoigenas) pareiškė nemanąs, kad gruodį vyksiančiame ES viršūnių susitikime bus nustatyta konkreti plėtros data.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.