aA
Maskvoje vykusio Rusijos ir Europos Sąjungos (ES) viršūnių susitikimo baigiamajame dokumente pabrėžiama ypatinga Karaliaučiaus srities svarba.
Šį dokumentą gegužės 29 dieną pasirašė ES vadovai ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas. Jame patvirtinama, jog būtina atsižvelgti į ES plėtimosi pasekmes Rusijai, taip pat į ypatingą Karaliaučiaus srities padėtį.

Kai Lietuva ir Lenkija taps ES narėmis, ši sritis bus apsupta ES valstybių.

"Tai reiškia, kad dialogas šia kryptimi bus aktyvesnis. Rusija ir ES patvirtina, kad Karaliaučiaus sritis užima išskirtinę vietą bendrame Rusijos ir Europos bendradarbiavimo kontekste", sakė BNS Rusijos URM atstovo Karaliaučiuje pavaduotojas Jurijus Rožkovas Jurjevskis.

Šis diplomatas aukštai vertino Maskvos susitikimą. Jo manymu, susitikimas įtvirtino gegužės 17-18 dienomis Kopenhagoje įvykusios tarptautinės konferencijos "Šiaurės dimensija. Karaliaučiaus sritis. Europos ir regioninė integracija" rezultatus Karaliaučiaus srities klausimu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.