aA
Mergaitės nuo šiol turės specialius, tik joms skirtus "Lego" konstruktorius, kurie bus rožinės spalvos. Žaislus gaminančios bendrovės vadovai mažosioms nusprendė sukurti išskirtinį asortimentą, nes 90 proc. dabartinės jų produkcijos perka berniukai. Per 70 gyvavimo metų kompanija mergaitėms viso labo pasiūlė tik dviejų pavadinimų garsiųjų kaladėlių rinkinius.
"Lego"
Iš naujojo konstruktoriaus, pavadinto "Clikits", mergaitės galės pasidaryti papuošalų, paveikslų rėmelių ir įvairių mielų buities niekučių ar madingų dalykėlių.

Be to, kaip ir lėlės Barbės rinkiniuose bei kituose mergaitiškuose žaisluose, čia vyraus "moteriškos" spalvos, ypač rožinė.

Rinkos analitikai ketverius metus ieškojo būdų, kaip prasimušti į pelningą jaunosioms panelėms skirtų žaislų rinką.

"Clikits" bus pradėti pardavinėti rugpjūtį, o jų reklamai ketinama išleisti ne vieną milijoną.

Pasak šaltinių, maži rinkiniai iš naujosios serijos kainuos nuo 2,99 svaro (nuo 15 litų), o didžiausias "Ultimate Design Studio" (Didžioji modeliavimo studija) - 29,99 svaro sterlingo (apie 160 litų).

Su "Lego" bendrovės, kurią 1932 metais įkūrė danų dailidė, kaladėlėmis jau išaugo kelios berniukų kartos. Tiesa, naująjį produktą "Clikits" gamintojai rinkoje pristatinės ne kaip statybos konstruktorių, o kaip "dizainerio dirbtuvę".

Prekybos temomis rašantis žurnalas "Marketing" pastebi: "Lego" ruošiasi didžiausiam visų laikų mėginimui įsiveržti į mergaitėms skirtų žaislų rinką".

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.