aA
Europos Taryba (ET) ir Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacija (ESBO) nusprendė nusiųsti bendrą misiją į Čečėniją kovo 23 dieną joje numatyto referendumo dėl Konstitucijos išvakarėse.
Kaip pranešė ET spaudos tarnyba, Hagoje įvykusiame susitikime dviejų organizacijų vadovai akcentavo būtinybę rengti glaudžias konsultacijas dėl Čečėnijos problemos ir apgailestavo, jog nepavyko su Rusijos valdžia susitarti, kad būtų pratęstas ESBO grupės mandatas.

Kovo 23 dienos referendumo Čečėnijoje dalyviai išreikš savo nuomonę dėl Konstitucijos, prezidento ir parlamento deputatų rinkimų įstatymų projektų.

ET vyriausiasis komisaras Alvaro Gil-Roblesas (Alvaras Chil-Roblesas) praėjusią savaitę pranešė ketinąs susipažinti, kaip rengiamasi referendumui dėl Čečėnijos konstitucijos.

Tuo tarpu Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos (ETPA) pranešėjas Čečėnijos klausimais lordas Frankas Juddas (Frenkas Džadas) pareiškė ketinąs atsistatydinti, jeigu kovą numatytas referendumas dėl Čečėnijos konstitucijos įvyks. Juddo manymu, referendumas pavers niekais jo pastangas skatinti politinį dialogą Čečėnijoje.

"Taika nebus pasiekta per sumanytą referendumą. Manau, kad tai tik pablogins padėtį", - sakė jis.

Tuo tarpu Rusijos atstovai ne kartą pareiškė nesutinką su lordo Juddo pozicija dėl referendumo Čečėnijoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.