aA
Klausimas

Gerbiamas daktare,

Mane ištiko depresija. Niekada nemaniau, kad ir man taip bus, nes esu ganėtinai aktyvi. Labai ilgai tai neigiau... Pernai mano duktė – vienturtė - ištekėjo. Buvome labai prisirišusios viena prie kitos. Dabar nieko nenoriu, žiūriu pro langą į niekur arba sėdžiu šaldytuveJ Sveiku protu suvokiu, kad reikia keisti gyvenimo įpročius, džiaugtis laisve ir atsiradusiu laisvu laiku seniai svajotiems planams įgyvendinti, bet deja, deja sveiko proto matyt per maža, matyt tuščio lizdo sindromas ne išmonė, gal būt yra kokia nors profesionali pagalba?

Pagarbiai
Lina

Atsakymas

Gerbiama Lina,

Bet kuriam psichoterapeutui pažįstam jus apnikusi problema. Pirma psichiatro reakcija bus išrašyti jums antidepresantą. Tačiau problema čia – gyvenimo prasmės jausmo krizė. Dažniausiai tokios moterys po truputį ieško naujos gyvenimo prasmės grupinėje, rečiau- individualioje psichoterapijoje. Po truputį, nors ir nelabai garsiai, vystosi įvairių klubų veikla. Tai - naujas užimtumas, nauji kontaktai. Gyvenimas tęsiasi.

Norėdama šia nuotaika pasidalinti ir išgyventi su kitomis moterimis, kreipkitės į psichoterapinį skyrių ar kabinetą.

Iki.
Olegas

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.