aA
Audrys Juozas Bačkis
Audrys Juozas Bačkis
© ELTA
"Norime toliau pasitarnauti, kad Lietuva taptų visaverte Europos nare, ir darysime, ką galime", - po pietų žurnalistams sakė kardinolas Audrys Juozas Bačkis.

Prezidento atstovė spaudai Violeta Gaižauskaitė sakė, kad susitikime, be kita ko, kalbėta apie referendumą dėl Lietuvos narystės Europos Sąjungoje. Jį planuojama surengti gegužės 11 dieną.

"Lietuvos ateičiai tai labai svarbus klausimas ir Lietuvos bažnyčios, kuri, kaip rodo visuomenės apklausos, turi didelį pasitikėjimą, pozicija gali padaryti daug įtakos žmonių apsisprendimui", - prezidento žodžius citavo V.Gaižauskaitė.

Per pietus taip pat daug dėmesio skirta vertybių puoselėjimo ir jaunimo ugdymo problemoms. Susitikime, A.J.Bačkio teigimu, prisimintas prezidento penkerių metų darbo laikotarpis, per kurį "įvyko daug malonių įvykių".

Kardinolas sakė, kad Bažnyčia ir toliau bendradarbiaus su valdžia, nepaisant, kas bus prezidentu. "Aš su kiekviena valdžia, Vyriausybe, kiekvienu prezidentu privalau bendradarbiauti", - sakė A.J.Bačkis. Vasario 26-ąją naujuoju šalies vadovu bus inauguruotas Rolandas Paksas.

Pietuose dalyvavo Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius, Lietuvos vyskupų konferencijos sekretorius Gintaras Grušas, Kaišiadorių vyskupas Juozapas Matulaitis, Panevėžio vyskupas Jonas Kauneckas, Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis, Telšių vyskupas Jonas Boruta, Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila, Vilniaus arkivyskupo metropolito augziliaras Juozapas Tunaitis.

Su prezidentu taip pat pietavo Lietuvos evangelikų liuteronų bažnyčios konsistorijos pirmininkas Jonas Kalvanas. Į pietus neatvyko Lietuvos stačiatikių arkivyskupas metropolitas Chrizostomas, kuris išvykęs į Estiją, kur šiuo metu lankosi Maskvos patriarchas Aleksejus II.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.