aA
Mažiausiai 10 žmonių, tarp jų du užsieniečiai, žuvo per ketvirtadienį Laose įvykdytą autobuso užpuolimą, pranešė vietos atstovai.
Autobusas
Autobusas
Apie 20 gerai ginkluotų banditų kelyje į Vangviangą užpuolė autobusą ir apšaudė jį iš automatinių ginklų. Šis miestas yra maždaug už 120 kilometrų į šiaurę nuo sostinės Vientiano.

"Mes tiriame šį įvykį, o policija medžioja nusikaltėlius", - sakė atstovas. Pasak jo, užpuolimo metu žuvo aštuoni autobusu važiavę laosiečiai ir du užsieniečiai dviratininkai, vienas vyras ir viena moteris.

Diplomatų pranešimais, šiedu užsieniečiai greičiausiai buvo prancūzakalbiai. Manoma, kad jie galėjo būti turistai arba pagalbos tiekimo darbuotojai. Su Prancūzijos diplomatais iš karto nepavyko susisiekti.

Laosas nuo 1975 metų yra valdomas komunistų vyriausybės. Jos valdymo laikotarpiu šalyje pasitaikydavo pavienių išpuolių prieš valstybinius pastatus bei užsieniečių pamėgtas vietas, kuriuos vykdė neišaiškintos antivyriausybinės grupuotės.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.