aA
Nuo šių metų pradžios teisėtai Lietuvoje dirbantiems ir mokesčius mokantiems užsienio šalių piliečiams sveikatos priežiūros paslaugos apmokamos iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšų.
Gydytojas ir pacientas
Gydytojas ir pacientas
Tai reglamentuoja pernai gruodį Seimo priimtas naujos redakcijos Sveikatos draudimo įstatymas, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Tokią įstatymo pataisą, kuri užtikrintų Lietuvoje gyvenančių, dirbančių ir mokančių valstybės nustatytus mokesčius užsienio piliečių teises į Privalomąjį sveikatos draudimą, inicijavo Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Pasak pranešimo, nuo šiol bus išvengta neaiškumų bei nemalonių situacijų, kuomet mokesčius Lietuvoje mokėjusio užsieniečio, patekusio į sveikatos priežiūros įstaigą, buvo prašoma pačiam užsimokėti už paslaugas.

"Privalomuoju sveikatos draudimu yra draudžiami Lietuvos piliečiai ir kitų valstybių piliečiai bei asmenys be pilietybės, nuolat gyvenantys Lietuvos Respublikoje, taip pat laikinai Lietuvos gyvenantys kitų valstybių piliečiai bei asmenys be pilietybės, jeigu jie teisėtai dirba Lietuvos Respublikoje bei nepilnamečiai jų šeimos nariai", - sakoma įstatyme.

Kaip paaiškino SAM Užsienio ryšių ir Europos integracijos skyriaus vedėjas Viktoras Meižis, ši nuostata sureguliuos Lietuvoje laikinai gyvenančių ir teisėtai dirbančių užsieniečių privalomąjį sveikatos draudimą.

Laikinai mūsų šalyje viešintys ir čia nedirbantys užsienio piliečiai, už sveikatos priežiūros paslaugas, kaip ir anksčiau, mokės savo arba privataus sveikatos draudimo lėšomis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.