aA
Jonavos rajono savivaldybės ir teisėsaugos atstovai nusprendė raštu informuoti Valstybės saugumo departamentą bei Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją apie vis dažniau čečėnų keliamus konfliktus Ruklos pabėgėlių priėmimo centre ir galimas jų pasekmes.
Nelegalai
© "Lietuvos žinios"
Sprendimas kreiptis į VSD ir SADM priimtas ketvirtadienį Jonavoje vykusiame uždarame pasitarime, kuriame dalyvavo rajono meras Bronislovas Liutkus, policijos komisariato, prokuratūros, teismo ir šalia Jonavos esančio Ruklos pabėgėlių priėmimo centro atstovai.

Kaip BNS sakė Jonavos rajono meras B.Liutkus, pasitarime buvo kalbama apie galimas pavojingas centre ir už jo ribų nuolat kylančių konfliktų pasekmes bei būtinybę sugriežtinti centre gyvenančių čečėnų kontrolę.

Jis konkrečiau neatskleidė pasitarimo ir kreipimųsi turinio.

Šiuo metu Ruklos centre gyvena apie 200 čečėnų, kurių elgesys vis dažniau kelia rūpesčių Jonavos visuomenei ir policijai. Čečėnai yra absoliuti centro kontingento, kurį iš viso sudaro 220 gyventojų, dauguma.

Praėjusią savaitę Jonavos policija naktiniame klube ramino 30-35 čečėnų grupę. Nors incidento metu žmonės nenukentėjo, tačiau, pasak policijos pareigūnų, susidariusi situacija buvo įtempta ir galimo konflikto pasekmes prognozuoti labai sunku.

Kiek anksčiau policija sulaikė ir į areštinę uždarė du Ruklos centre gyvenančius čečėnus, kurie sumušė bei apiplėšė Jonavos rajono gyventoją.

Rukloje gyvena laikiną prieglobstį Lietuvoje gavę užsieniečiai, besiskundžiantys persekiojimu ar neįmanomomis gyvenimo sąlygomis tėvynėje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.