aA
Vilniaus miesto ir Utenos rajono policijos bei prokuratūros pareigūnai bando įminti dviejų studijavusių jaunuolių savižudybių mįsles.
Sostinės priemiestyje, Grigiškėse, gyvenęs devyniolikmetis Vilniaus universiteto studentas Donatas M. trečiadienio popietę nusiskandino nušokęs nuo Vokės upės tilto.

Spėjama, kad savižudybės pretekstu galėjo tapti konfliktas vaikino namuose, tačiau tikrąja tragedijos priežastimi, ko gero, buvo jaunuolio psichikos problemos. Anot pareigūnų, Donatas gyveno tvarkingoje ir geroje šeimoje.

Matydami, kad patys sūnaus nebenuramins, tėvai tądien iškvietė medikus ir prašė, kad nuvežtų jaunuolį į Respublikinę psichiatrijos ligoninę Naujojoje Vilnioje. Tačiau medikai to nepadarė negalėdami vartoti prievartos, nes jaunuolis gera valia važiuoti gydytis nesutiko.

Netrukus po to jis pusnuogis išbėgo iš namų. Draugo mėginimai sustabdyti Donatą taip pat nepadėjo.

Apie 13.40 val. nubėgęs ant tilto, Donatas šoko į upę. Storas ledas jaunuolį išlaikė, bet vėliau jis paniro į išlūžusio ledo properšą.

Iškviesti Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos narai savižudį iš po ledo ištraukė 14.38 val., kai jaunuolis jau buvo miręs. Nustatyta, kad po vandeniu jis išbuvo maždaug 50 minučių.

Kito jauno savižudžio kūnas trečiadienį apie 13.30 val. rastas Utenos rajone, miškelyje netoli Atkočiškių kaimo. Rajono policijos komisariato Kvotos skyriaus inspektoriumi dirbęs 22 metų G. A. buvo pasikoręs. Nors tikslų mirties laiką dar turi nustatyti ekspertai, pareigūno kolegos spėja, kad vaikinas nusižudė prieš kokias tris dienas, galbūt pirmadienį.

G. A. buvo Teisės universiteto 3 kurso studentas. Pirmuosius studijų metus jis praleido stacionare, o pradėjęs dirbti perėjo į neakivaizdinį skyrių.

Pasak Utenos rajono policijos komisariato vadovo Vlado Šalgunovo, vaikiną buvo galima apibūdinti tik teigiamai, jis atrodė gabus ir perspektyvus darbuotojas. Kartu dirbę kvotėjai ir tardytojai sakė nepajutę jokių įtarimų, kad jaunuolio sąmonėje gali bręsti savižudybės planai.

Nelaimės aplinkybes toliau tiria Utenos rajono apylinkės prokuratūra.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.