aA
Irake įsikūrusios islamistų grupuotės "Ansar al-Islam" lyderis paneigė JAV valstybės sekretoriaus Colino Powello (Kolino Pauelo) kaltinimus slaptais ryšiais su Saddamo Husseino (Sadamo Huseino) vyriausybe, pareikšdamas esąs Irako prezidento priešas.
Pakistan
"Jie yra mūsų priešai, iš tiesų, jie yra mūsų priešai", - pareiškė tremtyje gyvenantis "Ansar al-Islam" vadovas mula Krekaras interviu "ABC News". Sakydamas pranešimą JT Saugumo Tarybai (ST), C.Powellas parodė palydovinę nuotrauką, kurioje pasak jo matyti Šiaurės Irake esantis cheminių ginklų panaudojimo mokymo centras, neva naudojamas "Ansar al-Islam".

C.Powellas teigė, kad ši grupuotė yra susijusi su teroristų tinklu "al Qaeda", atsakingu už 2001 metų rugsėjo 11 dieną įvykdytus katastrofiškus teroro išpuolius Jungtinėse Valstijose, per kuriuos žuvo daugiau kaip 3 000 žmonių.

C.Powellas teigė, jog Irakas turi savo agentą pačiuose aukščiausiuose "Ansar al-Islam" vadovybės lygiuose.

"Ansar al-Islam" kontroliuojamas anklavas yra kurdų gyvenamame Šiaurės Irake.

Šiuo metu Norvegijoje gyvenantis mula Krekaras sakė, kad jo grupuotė yra priešiška Saddamui Husseinui nes, skirtingai nuo "al Qaeda" lyderio Osamos bin Ladeno, Irako prezidentas nėra geras musulmonas.

"Mes taip pat manome, kad Saddamas Husseinas - jis pats, jo grupė ir jo ministrai, yra už islamo zonos ribų. Mes su juo nepalaikome ryšių", - sakė mula Krekaras.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.