aA
Vienas įtakingiausių Irako krikščionių, vicepremjeras Tareqas Azizas (Tarikas Azizas), Prancūzijos laikraščiui trečiadienį prasitarė ketinantis vasario viduryje vykti į Romą ir ten susitikti su popiežiumi Jonu Pauliumi II.
Tareq Aziz
© CNN
Kaip T.Azizas sakė Paryžiuje leidžiamam dienraščiui "Le Monde", jis pasiprašė audiencijos pas pontifiką, kuris griežtai nepritaria Jungtinių Valstijų kuriamiems planams pulti Iraką, ir netrukus gavo teigiamą atsakymą.

Paklaustas, ar su Katalikų Bažnyčios vadovu jis ketina susitikti vasario 14 dieną, vicepremjeras sakė: "Taip, aš būsiu priimtas. Pasiprašiau šio susitikimo su popiežiumi patartas draugų Italijoje ir Vatikane ir netrukus gavau sutikimą".

Praėjusį mėnesį, kreipdamasis į Vatikane akredituotus diplomatus, popiežius pareiškė, kad "karas ne visuomet neišvengiamas ir kad jis visada yra žmonijos pralaimėjimas".

T.Azizas priklauso sirų-chaldėjų unitų bendruomenei, kuri laikosi Katalikų Bažnyčios chaldėjų Bažnyčiai būdingų apeigų. Dauguma šios su Roma uniją sudariusios Rytų Bažnyčios sekėjų gyvena Irake.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.