aA
Jungtinių Valstijų pateikti įrodymai, jog Irakas turi masinio naikinimo ginklų, yra įtikinantys, Vašingtone pareiškė Lietuvos premjeras Algirdas Brazauskas. A.Brazauskas kalbėjo žurnalistams trečiadienį po susitikimo su JAV viceprezidentu Richardu Cheney.
Algirdas Brazauskas
Algirdas Brazauskas
© ELTA
Susitikime aptarta Irako krizė ir valstybės sekretoriaus Colino Powello (Kolino Pauelo) pranešimas Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje, kuriame jis pateikė faktus, jog Irake yra masinio naikinimo ginklų.

Pasak Lietuvos diplomatų, A.Brazauskas susitikime su R.Cheney pareiškė viltį, jog pateikti Irako grėsmės įrodymai padės konsolidoti tarptautinės visuomenės pastangas panaikinti šią grėsmę.

Kaip pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba, A.Brazauskas susitikime patvirtino, jog Lietuva remia JAV kovoje prieš tarptautinį terorizmą ir yra pasirengusi prisidėti prie tarptautinės koalicijos.

Jis priminė, jog Lietuva yra suteikusi JAV ir kitoms NATO sąjungininkėms savo oro erdvę ir galimybę naudotis oro uostais, taip pat, jog Lietuva jau yra nusiuntusi savo karininkus į centrinę JAV kariuomenės vadavietę, kurioje koordinuojama antiterostinė karinė operacija Afganistane ir vyksta pasiruošimai galimai kampanijai Irake.

R.Cheney, pasak Vyriausybės spaudos tarnybos, padėkojo A.Brazauskui už esamą ir būsimą Lietuvos paramą.

JAV ir Lietuvos tarpusavio santykiai susitikime apibūdinti kaip "labai geri".

Pasak A.Brazausko, tarptautinis pasitikėjimas Lietuva yra išaugęs, ir jį ypač sustiprino "Lietuvos parodytas nuoseklumas ir principingumas siekiant saugumo ir stabilumo pasaulyje, prisidedant prie tarptautines bendruomenės veiksmų Balkanuose, Afganistane ir kituose regionuose".

Apibūdindamas padėtį Lietuvoje po prezidento rinkimų, A.Brazauskas užtikrino JAV viceprezidentą, kad Lietuva nekeičia savo užsienio politikos prioritetų – narystės NATO ir ES, plėtoti geros kaimynystės santykius su kitomis valstybėmis.

„Vyriausybė ir politinė situacija šalyje yra stabili“, - sakė A.Brazauskas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.