aA
NATO taryba ketvirtadienį tarsis dėl paramos suteikimo galimiems JAV vadovaujamiems karo veiksmams prieš Iraką.
NATO
NATO
© EPA-ELTA
Kaip pranešė NATO pareigūnai, trečiadienį susirikusi 19-os narių Šiaurės Atlanto taryba nusprendė atidėti diskusijas Irako klausimu ir palaukti JAV valstybės sekretoriaus Colino Powello (Colino Pauelo) kalbos Jungtinėse Tautose.

"Aljanso narės norės į tai atsižvelgti darydamos savo pareiškimus", - sakė pareigūnas, negalėjęs atsakyti į klausimą, ar ketvirtadienio susitikime bus priimtas koks nors sprendimas.

Jungtinės Valstijos praėjusį mėnesį oficialiai kreipėsi į NATO, prašydamos įvairiapusės bloko paramos karo veiksmų prieš Bagdadą atveju. Tačiau nedidelė prieš tokią paramą pasisakančių šalių grupė neleido Aljansui priimti sprendimo šiuo klausimu.

NATO sprendimai priimami vienbalsiai, o tokios šalys kaip Vokietija, Prancūzija, Belgija ir Liuksemburgas, pasisakė prieš bet kokios jėgos panaudojimą, kol neišnaudotos visos diplomatinės galimybės.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.