aA
Į areštinę pakliuvo pasienio pareigūnas, kaip įtariama, sąmoningai leidęs asmeniui su suklastotu Ukrainos piliečio pasu neteisėtai išvykti į Vokietiją.
Muitinė
Muitinė
© BNS foto
Antradienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė Vilniaus pasienio policijos rinktinės Vilniaus oro uosto pasienio kontrolės punkto vyresnįjį pasienietį M.Ž.

25-erių metų pareigūnas įtariamas pagal Baudžiamojo kodekso 82 straipsnio 2 dalį, kuri numato baudžiamąją atsakomybę už Lietuvos Respublikos valstybės sienos perėjimą, susijusį su nelegaliu asmenų gabenimu į Lietuvos Respublikos teritoriją ir iš jos.

Kaip sakė VSAT, pasienio pareigūnas yra įtariamas šių metų sausio 30 dieną Vilniaus oro uoste pro pasienio kontrolės punktą praleidęs vyriškį su suklastotu Ukrainos piliečio pasu.

Pasak atstovo, pasieniečio praleistas vyriškis nuskrido į Frankfurtą, iš kur buvo sugrąžintas Vokietijos pasienio tarnybos. Įtariama, kad atgal į Lietuvą parskridusį užsienietį tas pats pasienio pareigūnas pravedė pro pasienio kontrolės punktą ir paleido.

Anot R.Pukinsko, kaltinimai pasieniečiui kol kas nepareikšti, jis 48 valandoms uždarytas į areštinę. Suklastotą ukrainiečio pasą pateikęs vyriškis ieškomas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.