aA
Šiaurės Korėja trečiadienį pareiškė, jog imsis "griežtesnių savigynos priemonių", reaguodama į JAV ketinimus sustiprinti jų karines pajėgas Ramiojo vandenyno vakarų regione.
JAV pareiškė svarstančios galimybę atsiųsti karinius pastiprinimus į šį regioną, kad sulaikytų Pchenjaną nuo galimų karinių išpuolių, jeigu Amerika pradėtų karo operaciją prieš Iraką.

Oficiali Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA) rašė, jog Vašingtono ketinimai sustiprinti karines pajėgas rodo, kad jo raginimai taikiai išspręsti krizę dėl Šiaurės Korėjos branduolinių ambicijų buvo nerimti.

"Jungtinės Valstijos apgaulingai teigia neketinančios mūsų pulti bei siekiančios taikaus sprendimo, tačiau už šio refreno apie dialogą slypi pasityčiojimas iš mūsų, nes jos baigia pasirengimus karui", sakoma KCNA paskelbtame pareiškime korėjiečių kalba.

"Šiomis aplinkybėmis mūsų armija ir žmonės reaguos, imdamiesi griežtesnių savigynos priemonių", - sakoma pareiškime. Jame išsamiau nepaaiškinta, kaip labiausiai militarizuota pasaulio valstybė ketina padidinti savo karinę parengtį.

Šiame pareiškime pakartojamas Šiaurės Korėjos raginimas pasirašyti su Jungtinėmis Valstijomis nepuolimo sutartį, kuria būtų užbaigta keturis mėnesius trukusi branduolinė krizė.

Pirmadienį JAV gynybos sistemos atstovai pranešė, jog Pentagonas svarsto galimybę nusiųsti karinių pajėgų pastiprinimus į vakarinę Ramiojo vandenyno dalį. Šiuo žingsniu ketinama sulaikyti Šiaurės Korėją nuo galimos agresijos, jeigu Vašingtonas pradėtų karą su Iraku.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.