aA
Maskva prieštarauja, kad Jungtinės Valstijos didintų savo karinį aktyvumą Korėjos pusiasalyje, pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministerija.
"Mes įsitikinę, kad bet koks JAV karinio aktyvumo Korėjos pusiasalyje ir aplink jį didinimas kaip stiprėjančio spaudimo Šiaurės Korėjai elementas suvaidintų neigiamą vaidmenį, nes tai nepadės išspręsti šio klausimo derybomis, priešingai, gali išprovokuoti atsakomąją reakciją", - sakoma Rusijos URM oficialaus atstovo Aleksandro Jakovenkos pareiškime, kuris antradienį paskelbtas ministerijos tinklalapyje.

Šis pareiškimas paskelbtas praėjus dienai po to, kai pasirodė pranešimai, kad JAV gynybos departamentas davė nurodymą bombonešių B-52 ir B-1 įguloms pasirengti dislokacijai Ramiojo vandenyno vakaruose, kur jie sustiprintų Pietų Korėjoje esančias JAV pajėgas ir karo su Iraku atveju atgrasintų Šiaurės Korėją nuo bet kokios agresijos. Pentagonas šių pranešimų kol kas nepatvirtino.

"Alternatyvos taikiam krizės sprendimui derybomis nėra ir negali būti", - pabrėžiama Rusijos URM atstovo pareiškime.

"Svarbiausiu Šiaurės Korėjos "branduolinės problemos" diplomatinio sprendimo elementu, mūsų įsitikinimu, turi tapti tiesioginis Šiaurės Korėjos ir JAV dialogas, nors rengiant garantijų mechanizmą galėtų dalyvauti ir kitos šalys, įskaitant Rusiją, - sakė A.Jakovenka. - Internacionalizuoti klausimą būtent dabar būtų neproduktyvu". Kiek anksčiau antradienį A.Jakovenka pasisakė prieš tai, kad Šiaurės Korėjos klausimas būtų svarstomas Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.