aA
Klausimas

Laba diena,

Nudžiugau pamačiusi tokią skiltį "Delfi" svetainėje.

Turiu didelę problemą, kuri jau ilgai man neduoda ramiai gyventi.

Nuo vaikystės viena akis žvairuoja, jos matomumas tik 0,1. Be to, nesu tų dalykų žinovė, bet specialistai sako, kad dar yra ir astigmatizmas... Dabar aš galiu tą "nelaimingą" akutę kažkaip pati pakreipti beveik iki normalios pozicijos (nors ne visai). Gydytoja sako, kad išlavinau akies raumenį ir jokios operacijos man nepadėtų, nes galima tik pati akies raumenį "patobulinti". Bet po operacijos akis po kiek laiko vėl pradeda žvairuoti. Bet, deja, kai akis pakrypsta į normalesnę poziciją, ji beveik mato labai silpnai. Žvairoje pozicijoje - daug geriau. Labai noriu paprašyti pagalbos - ar įmanoma ką nors padaryti.

Pagarbiai,
Dalia

Atsakymas

Jums galima atlikti tik kosmetinę operaciją, t.y. atstatyti akytę į normalią padėtį, bet ši operacija regėjimo nepagerins ir efektas bus 5-7 metams, po to akis vėl nukryps į šoną.

Saulius Galgauskas

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.