aA
Pirmadienį Vatikanas perspėjo dėl Naujojo amžiaus fenomeno "klaidingų utopijų" ir paragino krikščionis būti įžvalgius ieškant šio sąjūdžio siūlomų alternatyvių atsakymų į gyvenimo problemas.
Supernova
Supernova
Magiškos mistinės kelionės, Vandenio era, geros vibracijos, sąmonės plėtra - tai ne 7-ojo dešimtmečio prisiminimai, taip rašoma Vatikano dokumente.

"Tiesiog noriu pasakyti, kad Naujasis amžius pasireiškia kaip klaidinga utopija (ieškant) atsakymų į nenumaldomą laimės troškulį, (kylantį) žmogaus širdyje", - per spaudos konferenciją pristatydamas Vatikano dokumentą sakė kardinolas Paulis Poupard'as (Polis Puparas).

Vatikanas perspėja, kad Naujojo amžiaus tiesa yra "geros vibracijos, kosminis bendravimas, harmonija ir ekstazė - bendrai kalbant, malonūs potyriai" ir kaltina Naująjį amžių "tendencija painioti psichologiją ir dvasingumą".

"Naujasis amžius yra klaidinantis atsakymas į seniausias žmogaus viltis", - sakė kardinolas, kuris pirmininkauja Popiežiškajai kultūros tarybai, parengusiai šį dokumentą.

Pirmadienį išleistame dokumente "Jėzus Kristus gyvojo vandens šaltinis: krikščioniškas "Naujojo amžiaus" apmąstymas" Vatikanas nurodo, kad Katalikų Bažnyčia turi rimtai kreiptis dėl Naujojo amžiaus dvasinio fenomeno, nes jis taikosi į dvasinį troškulį, kurio krikščioniškosioms bažnyčioms kartais nepavyksta numalšinti.

Nors dokumente pripažįstami kai kurie teigiami Naujojo amžiaus mąstymo elementai, jame taip pat nuodugniai išdėstyti jo teiginių paneigimai.

"Gera ir pozityvu mylėti ir gerbti gamtą bei aplinką, bet negalima dievu daryti Žemės. Tai klaidinga", - sakė Vatikano dialogo tarp religijų departamento vadovas arkivyskupas Michaelas Fitzgeraldas (Maiklas Ficdžeraldas).

Naujasis amžius apima daugelį kultūrų, jame yra įvairių religijų elementų. Šio sąjūdžio sekėjai tiki, kad trečiojo tūkstantmečio pradžioje prasidėsianti Vandenio era žymės krikščionybės sunykimą.

Naujasis amžius yra gana padrikas kosminio religingumo, ritualų ir tikėjimų, įvairių gydymų ir praktikų, kai kada net siekiančių ikikrikščioniškus laikus, mišinys.

Pasak Naujojo amžiaus, Dievas yra "beasmenė energija" ir "kosmoso komponentas", tačiau krikščionys turi atminti, kad Dievas yra "dangaus ir Žemės kūrėjas ir visos gyvybės šaltinis", rašoma dokumente.

Jame nurodoma, kad Naujojo amžiaus literatūroje Jėzus Kristus dažnai vaizduojamas "kaip vienas iš daugelio išminčių, inicijuotųjų ar avatarų", tačiau krikščionys tiki, kad jis yra "vienintelis Dievo sūnus, tikrasis žmogus ir tikrasis Dievas ".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.