aA
Išrinktasis prezidentas Rolandas Paksas remia Lietuvos valdžios paskelbtą politikos kursą Irako atžvilgiu. Tokią savo poziciją R.Paksas išdėstė antradienį vykusiame susitikime su Didžiosios Britanijos ambasadoriumi Lietuvoje Jeremy Hillu (Džeremiu Hilu), po susitikimo žurnalistams sakė išrinktojo prezidento patarėjas užsienio politikos klausimais Alvydas Medalinskas.
Rolandas Paksas
Rolandas Paksas
© BNS foto
"Išrinktasis prezidentas patvirtino savo paramą žingsniams, kuriuos Lietuvos Vyriausybė, Lietuvos valdžia daro, tvirtindama, kad pagal išgales prisidės prie vienokių arba kitokių veiksmų, kurie gali būti taikomi Irako atžvilgiu", - pažymėjo A.Medalinskas.

Tačiau, A.Medalinsko teigimu, R.Paksas sakė, kad šiuo metu jis, kaip pareigūnas, negali išreikšti savo pozicijos, nes prezidento pareigas pradės vasario 26-ąją. Išvakarėse baigsis prezidento Valdo Adamkaus kadencija.

"Po inauguracijos išrinktasis prezidentas galvoja surinkti Valstybės gynimo tarybą ir priimti sprendimą Valstybės gynimo tarybos lygmenyje dėl mūsų požiūrio į Iraką", - sakė A.Medalinskas. Lietuva praėjusią savaitę paskelbė esanti pasiryžusi prisidėti prie operacijos prieš Irako režimą.

Prezidentas V.Adamkus pareiškė, kad Lietuva remia visas įmanomas taikos su Iraku paieškas, tačiau, prasidėjus karinei operacijai, yra pasirengusi suteikti savo pagalbą. Užsienio reikalų ministerija pareiškė, jog Lietuva remia JAV formuojamą tarptautinę koaliciją prieš dabartinį Irako režimą.

Diktatoriaus Saddamo Husseino vadovaujamas Irakas pastarąjį dešimtmetį kėlė pasaulio susirūpinimą dėl, kaip įtariama, vykdomų masinio naikinimo ginklų programų.

Antradienį vykusiame susitikime ambasadorius J.Hillas išrinktajam prezidentui įteikė Didžiosios Britanijos karalienės Elizabeth (Elžbietos) sveikinimo laišką.

"Ambasadorius perdavė karalienės laišką, kuriame sakoma, kad išrinktojo prezidento vadovavimas šaliai bus didžiulė vertybė tuo metu, kaip Lietuva užims savo vietą kaip tikra Europos Sąjungos ir NATO narė", - sakė A.Medalinskas.

ES ir NATO nare Lietuva tikisi tapti 2004-aisiais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.