aA
Libijos vadovas Muammaras al-Gaddafi (Muamaras Gadafis) antradienį pasisiūlė tarpininkauti tarp JAV prezidento George'o W.Busho ir Irako prezidento Saddamo Husseino (Sadamo Huseino), siekiant užkirsti kelią galimam naujam karui Persijos įlankoje.
"Norėčiau gauti galimybę pasikalbėti su šiais dviem žmonėmis, kreiptis į juos - į prezidentą Bushą ir Saddamą Husseiną", - sakė M.al-Gaddafi interviu CNN televizijai, kurį davė Adis Abeboje vykstančio Afrikos Sąjungos viršūnių susitikimo metu.

Jungtinės Valstijos, kurios laiko Libiją atstumtąja valstybe dėl jos sąsajų su teroro išpuoliais, greičiausiai nepasinaudos M.al-Gaddafi pasiūlymu.

M.al-Gaddafi teigė, kad JAV planuojamas karas prieš Iraką neturi "racionalaus pagrindo". Paklaustas, ar siūlosi tarpininkauti tarp Jungtinių Valstijų ir Irako, jis atsakė, - "Kodėl ne? Juk pagaliau tai būtina. Aš norėčiau išgelbėti tarptautinę taiką".

Pirmadienį M.al-Gaddafi žurnalistams sakė, jog Afrikos šalių lyderiai kategoriškai nepritaria konfliktui Persijos įlankoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.