aA
Europos Parlamento deputatė, Vinterberno baronienė Emma Nicholson, perdavė Jungtinių Tautų monitoringo patikros ir inspekcijų komisijos (UNMOVIC) vadovui Hansui Blixui (Hansui Bliksui) medžiagos, jos nuomone, įrodančios, kad Irakas pažeidė įsipareigojimus negaminti cheminių ir biologinių ginklų.
H.Blixas susitiko Niujorke su grupe Europos Parlamento deputatų, tarp kurių buvo E.Nicolson, kuri yra Tarptautinių reikalų komiteto pirmininko pavaduotoja.

Ji pareiškė, kad žinios buvo gautos iš informatoriaus Irake ir yra apie bent du iki šiol nesurastus sandėlius, kuriuose laikomi įrenginiai masinio naikinimo ginklams gaminti, taip pat apie Irako valdžios mėginimus nusipirkti tokių įrenginių užsienyje.

Pasak jos, šios žinios gautos pastarosiomis dienomis, ir apie jas iki šiol niekas nieko nežinojo. H.Blixo sekretorius spaudai patvirtino, jog tokia informacija gauta, ir pareiškė, kad ji "bus išnagrinėta".

Baronienė, kuri taip pat yra Didžiosios Britanijos Lordų Rūmų narė, turi gerų ryšių Irake, nes daug savo veiklos metų paskyrė žmogaus teisėms ginti šioje šalyje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.