aA
Irako slaptoji policija mokė "al Qaeda" agentus naudoti nuodingąsias dujas, rašoma pirmadienį išleistame žurnalo "The New Yorker" numeryje. Šiame straipsnyje taip pat rašoma, kad Šiaurės Irake veikia radikali musulmonų grupuotė, susijusi su "al Qaeda".
Remdamasis aukštais JAV administracijos atstovais, straipsnio autorius Jeffrey Goldbergas (Džefris Goldbergas) rašo, kad "al Qaeda" vadovas Osama bin Ladenas nusiuntė irakietį Abu Abdullah al-Iraqi (Abu Abdulą Irakį) paprašyti Irako pagalbos mokant naudoti nuodingąsias dujas.

"Al-Iraqi misija buvo sėkminga, ir nežinomas skaičius instruktorių iš Irako slaptosios policijos organizacijos, pavadintos "999-uoju daliniu", buvo išsiųsti į Afganistane esančias stovyklas mokyti "al Qaeda" teroristų", - rašoma straipsnyje.

"The New Yorker" nepraneša, kada vyko šie teroristų mokymai. J.Goldbergas taip pat rašo, kad JAV centrinė žvalgybos valdyba (CŽV) rimtai žiūri į pranešimus, jog kitas irakietis, vadinamas Abu Wa'elu (Abu Vailu), "yra Saddamo (Husseino) (Sadamo Huseino) žvalgybos tarnybos ryšininkas su radikalia musulmonų grupe "Ansar al-Islam", kontroliuojančia mažą Šiaurės Irako anklavą".

Kurdistano patriotinės sąjungos paskirtas ministras pirmininkas Barhamas Salihas straipsnio autoriui pareiškė, kad šį rajoną ketinama panaudoti kaip alternatyvią Afganistanui operacijų bazę.

Remdamasis JAV ir kurdų atstovais, žurnalas rašo, kad šiuo anklavu naudojosi vienas "al Qaeda" pogrupis pavadinimu "Jund al-Shams". Šiam pogrupiui vadovauja Mussa'abas al Zarquawi (Musaabas Zarkavis), kuris "Europos žvalgybos agentūrų manymu yra pagrindinis "al Qaeda" cheminio ir biologinio terorizmo specialistas".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.