aA
Antradienį Lietuvos premjeras Algirdas Brazauskas išvyksta trijų dienų vizito į Jungtines Amerikos Valstijas, o baigęs vizitą kartu su žmona Kristina savaitę ilsėsis Bahamuose.
Algirdas Brazauskas
Algirdas Brazauskas
© ELTA
A.Brazauskas Vašingtone susitiks su JAV viceprezidentu Richardu Cheney (Ričardu Čeiniu), JAV Senato Užsienio reikalų komiteto pirmininku senatoriumi respublikonu Richardu Lugaru, geru Lietuvos bičiuliu senatoriumi demokratu Richardu Durbinu, kitais Kongreso nariais.

Susitikime su R.Cheney numatoma aptarti NATO plėtrą, dvišalių Lietuvos ir JAV santykių stiprinimo perspektyvas, tarptautines pastangas kovoje prieš terorizmą, galimą karinę operaciją Irake bei kitas tarptautinės politikos aktualijas.

A.Brazauskas yra sakęs, kad vizito metu taip pat bus pasiruošęs paaiškinti Vašingtonui padėtį Lietuvoje išrinkus naują prezidentą Rolandą Paksą.

Buvo planuojama, kad trečiadienį Lietuvos premjeras susitiks su JAV valstybės sekretoriumi Colinu Powellu (Kolinu Pauelu). Tačiau šis susitikimas neįvyks, nes būtent vasario 5 dieną C.Powellas Niujorke pristatys Jungtinių Tautų Saugumo Tarybai Amerikos žvalgybos surinktus įrodymus apie Irako turimus masinio naikinimo ginklus.

Kaip BNS sakė Lietuvos ambasadorius JAV Vygaudas Ušackas, vietoj C.Powello su Lietuvos premjeru susitiks valstybės sekretoriaus pavaduotojas Richardas Armitage'as (Ričardas Armitidžas), kuris pasisiūlė atvykti į Lietuvos ambasadą Vašingtone.

"Šiuo netikėtu ir retu diplomatinėje praktikoje poelgiu parodomas ypatingas dėmesys mūsų valstybei ir jos Vyriausybės vadovui", - BNS sakė V.Ušackas.

Ketvirtadienį A.Brazauskas dalyvaus kasmetiniuose nacionaliniuose maldos pusryčiuose, kuriuose taip pat dalyvaus JAV prezidentas George'as W.Bushas (Džordžas Bušas), R.Cheney, JAV Kongreso nariai bei aukšti pareigūnai iš daugelio pasaulio valstybių.

Taip pat ketvirtadienį A.Brazauskas susitiks su JAV Lietuvių organizacijų vadovais, su kuriais aptars išeivijai aktualius klausimus. Penktadienį Lietuvos premjeras aplankys naują Lietuvos garbės konsulatą Palm Byče Floridos valstijoje.

Po to A.Brazauskas su žmona atostogaus Karibų jūroje, Bahamuose, kur praleis savaitę. Lietuvą Vyriausybės vadovas grįš vasario 15 dieną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.